Socialpsykiatri

Socialpsykiatri 2017-04-19T08:39:46+00:00

Socialpsykiatriske botilbud for mennesker med sindslidelser:

Bofællesskabet Rose Marie
Bofællesskabet Rose Marie er et botilbud for 15 mennesker med sindslidelser. Botilbuddet ligger i Gentofte Kommune.

Beboerne har egen lejlighed med bad, toilet og tekøkken. Fællesfaciliteterne består af køkken, en spisestue, en opholdstue og en hall.

Visitationen foregår via Gentofte Kommune, som arbejder med § 141 handleplaner for alle beboere. Rose Marie tilbyder også støtte efter Servicelovens § 85.

Læs mere om Bofællesskabet Rose Marie.

Bofællesskabet Kirsten Marie
Bofællesskabet Kirsten Marie er et botilbud for 24 mennesker med sindslidelser, som ligger i Lyngby-Taarbæk Kommune. Kirsten Marie tilbyder støtte og socialpædagogisk bistand efter Servicelovens § 83, 85, 86 og 87.

Botilbuddet er delt op i 3 mindre bofællesskaber. Beboerne har egen bolig med bad, toilet og tekøkken. Derudover kan beboerne benytte fælles arealer og et aktivitets- og værested.

Botilbuddet er etableret efter friplejeboligloven, således at alle kommuner i Danmark har mulighed for at visitere til boligerne i samarbejde med Kirsten Marie.

Læs mere om Bofællesskabet Kirsten Marie.

Pensionatet Mette Marie
Pensionatet Mette Marie er et botilbud til 16 mennesker med sindslidelser og misbrug (dobbeltdiagnose), der drives efter Servicelovens § 107.

Pensionatet ligger i et boligkvarter i Vanløse. Boligerne består af et værelse med eget bad og toilet. Derudover er der fællesarealer og en stor have.

Visitationen sker gennem Københavns Kommune.

Læs mere om Pensionatet Mette Marie.

Botilbuddet Åse Marie
Botilbuddet Åse Marie er et botilbud for mennesker over 18 år med sindslidelse og misbrug (dobbeltdiagnose).

Botilbuddet ligger i Bjæverskov i Køge Kommune. Der er i alt 22 lejligheder med eget køkken, toilet og bad. I hovedbygningen er der fælleskøkken og faciliteter til samvær på tværs af husene.

Botilbuddet er etableret efter friplejeboligloven, således at alle kommuner i Danmark har mulighed for at visitere til boligerne i samarbejde med Åse Marie. Beboerne modtager ydelser i henhold til Lov om Social Service § 83, 85 og 87  – socialpædagogisk bistand samt træning.

Åse Marie har samlet til metodiske tilgang i en udførlig metodebeskrivelse. Du kan både læse den på dansk (Metodebeskrivelse for Åse Marie på dansk) – og på engelsk (Method description for Aase Marie in English).

Læs mere om Botilbuddet Åse Marie